گردشگری موسیقی لرستان

نویسنده:تاریخ:دسته‌بندی:
گردشگری موسیقی
تعداد دیدگاه‌ها:
0
گردشگری موسیقی لرستان

گردشگری موسیقی لرستان

تاریخ موسیقی لرستان به هزاره چهارم قبل از میلاد بازمیگردد. در کاوش های باستان شناسی تصویری از رقص و پایکوبی بر قطعه ای سفالی یافت شده که بیشینه آن به هزاره چهارم قبل از میلاد می رسد.  همچنین از آثار و شواهد به دست آمده در این مناطق تصاویری از آلات موسیقی دوران مانند شیپور و تنبور بر روی ظروف نقره وجود دارد که حاکی از رواج موسیقی نزد این قوم در عهد ساسانی است.

این نوع موسیقی از دستگاه ماهور بیشترین بهره را برده . سازهای رایج موسیقی این خطه شامل، 1- سازهای بادی (سرنا، دوزله، بلور) 2- سازهای زهی (کمانچه، تنبور) 3- سازهای کوبه ای (تمبک و دهل) است.

قسمت اعظم ترانه های قوم لر به موسیقی کردی نزدیک است موسیقی لری بیشتر در مناطق لرستان و چهارمحال و بختیاری رواج دارد. انواع موسیقی لری شامل موسیقی کار، موسیقی مراسم، موسیقی عروسی و موسیقی ترانه های روز است.

از ترانه‌های مشهور قوم لر می‌توان به قدم خیر، رنگینه، کش طلا(کفش طلا)، صنم گل، هالو گنم خر و … اشاره نمود. موسیقی و ترانه‌های حماسی در قوم لر در دو جهت عمل نموده‌اند؛ تشویق ایلات و عشایر به شرکت و حضور در میادین نبرد(مانند ترانه دایه دایه) و حفظ و زنده نگهداشتن یاد برخی از شخصیت های حماسی قوم لر در دو بخش بی‌کلام، مانند مقام‌های سحری، نقاره، شاره را، یا با کلام  مانند ترانه‌های دایه دایه، جنگ لر وکرمی اجرا می‌شود.

از هنرمندان قوم لر نجفقلی میرزایی، علیرضا حسین خانی و پیرولی کریمی را می‌توان نام برد.

جاذبه های گردشگری موسیقی لرستان

از جاذبه های گردشگری موسیقی لرستان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید