مصاحبه اختصاصی مدیرعامل شرکت پارس ویستا با اصفهان زیبا در رابطه با بومگردی ها

نویسنده:تاریخ:دسته‌بندی:
اخبار گردشگری
تعداد دیدگاه‌ها:
0
نگاهی به فرصت‌ها و تهدیدهای توسعه بوم‌گردی‌ها:

به گزارش اصفهان زیبا؛ زندگی ماشینی آنقدر آدم را خسته می‌کند که دوست دارد هر لحظه دل به جاده بزند و ذهنش را از هیاهوهای زندگی دور کند. یک کلبه چوبی کوچک و دنج وسط جنگل، شنیدن صدای بارانی که به پنجره‌ها می‌خورد و آواز پرنده‌ها، کافی است تا گردشگر تمام غم‌های زندگی را از یاد ببرد.

حتی اقامتی شبانه در خانه گلی در دل کویر و دیدن آسمان پرستاره، آن سکوت مطلق و آرامش بی‌نظیر، دل‌کندن از آن مکان را برایتان سخت می‌کند. حتی اقامتگاه‌های جنوب، شرق و غرب ایران هم حس‌وحال متفاوتی دارند و هرکدام نشان‌دهنده فرهنگ، آداب‌ورسوم و معماری آن منطقه هستند. وارد اقامتگاه که می‌شوی، از طرفی بوی نان محلی می‌آید و چشمت می‌افتد به ظرف‌های محلی؛ غذاهای محلی طعم تازه‌ای دارد.

در این‌خصوص مائده فیناستیان، مشاور توسعه کسب‌وکار گردشگری به «اصفهان زیبا» می‌گوید: بوم‌گردی‌ها نقش بسزایی در اکوسیستم گردشگری دارند. درواقع یکی از ارکان اصلی و مؤثر در گردشگری نسل سوم (یا نسل سوم بوم‌گردی‌ها) هستند. دنیا در حال تجربه نسل سوم گردشگری است. نسل اول صرفا از یک مکان بازدید می‌کرد و نسل دوم به دنبال گردشگری فرهنگی بود؛ اما نسل سوم گردشگری، نسل گردشگری خلاق است و گردشگر با شنیدن توضیحات از یک بنا و یک مکان قانع نمی‌شود، بلکه دوست دارد از مکان حس بگیرد و تجربه‌ای از حضور متفاوتی داشته باشد. در راستای گردشگری نسل سوم، تمایل به اقامت در اقامتگاه‌های بوم‌گردی افزایش یافت. در نسل دوم گردشگری، اقامت در هتل‌های مدرن از گزینه‌های اول انتخابی مخاطب بود؛ اما در نسل سوم، سلیقه مخاطب به‌دنبال درک تجربه متفاوت از زندگی روزمره خود رفت و اقامت در بوم‌گردی‌ها رونق پیدا کرد.

احترام به طبیعت در نسل سوم گردشگری

این مشاور توسعه کسب‌وکار گردشگری با بیان اینکه بوم‌گردی‌ها از زمانی که فرهنگ طبیعت‌گردی باب شد رونق گرفت، تصریح می‌کند: در نسل سوم گردشگری بحث احترام به طبیعت خیلی مطرح شد تا گردشگران تجربه اقامت و شب‌مانی در مناطق بکر، ازجمله غار و جنگل و هم‌زیستی در اکوسیستم جامعه مقصد را داشته باشند. بوم‌گردی‌ها اغلب در خارج از شهرها قرار دارند و اقامتگاه‌های سنتی داخل شهر بیشتر به هتل بوتیک یا هتل سنتی معروف‌اند. بوم‌گردی‌ها وسعت زیادی ندارند و نمی‌توانند ظرفیت زیادی را بپذیرند؛ اما معماری، داستان و فرهنگ منطقه خود را به نمایش می‌گذارند.

رونق کسب‌وکار محلی در اقامتگاه‌های بوم‌گردی

فیناستیان درخصوص مزایا و معایب اقامتگاه‌های بوم‌گردی توضیح می‌دهد: در بوم‌گردی‌ها باید مثل بقیه هتل‌ها و مراکز اقامتی، بهداشت و امنیت مسافر حفظ شود و رنگ‌وبوی تاریخ و گذشته و فرهنگ و اصالت داشته باشند. در بوم‌گردی توقع نداریم وسایل مدرن ببینیم؛ ولی توقع داریم از میان ده آیتم غذا حداقل پنج غذای محلی و سنتی  باکیفیت عرضه شود و اقامتگاه، به طرق مختلف در اشاعه فرهنگ جامعه خود به گردشگران عمل کند.

متن کامل این خبر را در لینک زیر بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید