قبرستان ظهیر الدوله

نویسنده:تاریخ:دسته‌بندی:
گردشگری ادبی
تعداد دیدگاه‌ها:
0

قبرستان ظهیر الدوله

در مکان فعلی گورستان ظهیرالدوله، سابقاً قبرستان عمومی وجود داشت که پس از فوت ظهیرالدوله، به دلیل هم‌جواری گورستان با باغ خانوادگی ایشان در شمیران، وی را در این مکان به خاک سپرده شد. سال‌ها بعد نیز خانقاه او را به همین مکان انتقال دادند. به همین دلیل، نام این قبرستان به ظهیر‌الدوله تغییر می‌یابد.

میرزا علی خان دولوی قاجار، ملقب به ظهیرالدوله، وزیر دربار و داماد ناصرالدین شاه بود. وی از پیروان صفی‌علیشاه و مؤسس انجمن اخوت است. در برخی اسناد از ایشان باعنوان پایه‌گذار نمایش و ارکستر ملی ایران نام برده شده.

این قبرستان تاریخی، آرامگاه ابدی مشاهیر هنری، فرهنگی و سیاستمداران بسیاری از جمله: محمدتقی بهار (ملک الشعرا)، فروغ فرخزاد، رهی معیری، ایرج میرزا، حسین صبا، روح الله خالقی و…است.

سنگ مزارها در قبرستان های تاریخی معمولا نمادی از حرفه و شخصیت اجتماعی آرمیده را در بردارد. یک سنگ با نماد کتاب بازدیدکننده را بر سر مزار نویسنده می کشاند، یکی با نماد قیچی از حرفه سلمانی و آرایشگری حکایت دارد.

آخرین تدفین در این جاذبه ادبی شهر تهران در اواخر دهه 1350 خورشیدی انجام شده و در سال 1378 به فهرست آثار ملی ایران پیوست.

آدرس: تهران، میدان قدس، خیابان دربند، خیابان ظهیرالدوله، پلاک 3

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید