به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، یکی از مفاهیم مهم گردشگری، گردشگری خوراک و غذا است، هر منطقه غذاها و خوراکهای بومی خود را دارد که نسل در نسل به ارث برده و ریشه در فرهنگ و آداب و رسوم آن منطقه دارد، اما امروزه بسیاری از این آثار ناملموس در حال از بین رفتن است.
مائده فیناستیان،کارشناس گردشگری در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان در این خصوص اظهار کرد: گردشگری خوراک صرفا چشیدن غذا نیست و یک مفهوم کلی و فراتر از گردشگری غذا است. در گردشگری غذا بیشتر آزمایش (تست) غذا را مدنظر داریم ولی در گردشگری خوراک علاوه بر آزمایش (تست) غذا، فرایند تهیه مواد اولیه و شیوه طبخ نیز مدنظر است.
اصفهان، پتانسیل مناسبی برای گردشگری خوراک است
وی با اشاره به اینکه گردشگری خوراک علاوه بر غذا، شامل انواع دسر، میانوعده و نوشیدنی میشود، بیان کرد: در اصفهان همیشه در منطقه حاصلخیزی بودیم و اکثر مواد اولیه از اطراف اصفهان تهیه میشده است، همچنان نیز فرایند کاشت و برداشت محصولات زراعی در اطراف اصفهان وجود دارد و باید به این نکته توجه کرد که شرایط اقلیمی، نوع زمین، کودهای مورد استفاده و نحوه کاشت از عوامل موثر در طعم مواد اولیه است که در طبخ غذا و مزه نهایی اثر میگذارد؛ پس اصفهان فرایند گردشگری خوراک را به طور کامل دارد.
وی با بیان این موضوع که وقتی جامعه پذیرش داشته باشد، در منوی رستورانها نیز این غذاها برای گردشگران هم سرو میشود، توضیح داد: ما نمیتوانیم منو را فقط برای گردشگر ببندیم برای اقتصاد رستوران به صرفه نیست و بسیاری از اطلاعات گردشگران ما اطلاعات دهان به دهان است و نمیتواند آنها را ترغیب کند تا گوشت و لوبیای اصفهان را بچشد پس کار اساسی باید اول در جامعه محلی خودمان باشد، غذاها احیا و معرفی شود و بعد در منوها قرار بگیرد در این صورت شکلگیری این تقاضا موجب به وجود آمدن عرضه میشود و رستوراندار ترغیب میشود تا در منویش غذاهای سنتی اصفهان را قرار دهد.
ندا ترابی فارسانی، عضو هیات علمی دانشگاه هنر اصفهان نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان در پاسخ به این سوال که چرا در منوی رستورانهای اصفهان، نقش غذاهای اصفهانی، کمرنگ است، اظهار کرد: حضور اقوام و نژادهای مختلف در استان اصفهان فرصتی است برای ارائه خدمات متنوع گردشگری خوراک به گردشگران مانند پارنج که غذای ارامنه است در منطقه فریدن است یا غذاهای گرجیان و غذاهای محلی بختیاریهای غرب اصفهان، تا حدودی در منوهای رستورانها میتوان غذای محلی پیدا کرد مانند منوی کافه سفر در چهار راه نظر و یا رستورانهایی که فقط غذاهای محلی مانند بزباش و دیزی و بریان ارائه میدهند ولی باید این غذاها نقششان در منوی رستورانها به ویژه در فصول پرگردشگر، پررنگتر شود.
متن کامل این خبر را در لینک زیر بخوانید: