اصفهان بهعنوان شهر گنبدهای فیروزهای، علاوه بر جاهای دیدنی فراوان، غذاهای سنتی و دسرهای منحصربهفردی دارد. گویی رقصی از مزههای ترش و شیرین در شهر جاری است. سفر به اصفهان همراه با چشیدن غذاهای اصیل تجربه خاصی را برای گردشگران رقم میزند. ازاینرو هر گردشگری را مجذوب خود میکند. یکی از گزینههای صرف غذا در اصفهان، بریان یا بریون است. به محل طبخ بریان، بریانی یا بریونی گفته میشود. برای معرفی بهترین بریانیهای اصفهان، باید به جایجای شهر برویم. در هر نقطۀ شهر یک بریانی خوشمزه وجود دارد.
از بهترین بریانی فروشیهای اصفهان می توان به بریانی شفاعت، بریانی اعظم، بریانی شاد و غیره اشاره کرد. جهت آشنایی با بهترین بریانی های شهر اصفهان همراه شمارۀ تماس و آدرس تا انتهای این مقاله با پارس ویستا همراه شوید.
لیست 9 مورد از بهترین بریانی های اصفهان
- بهترین بریانی اصفهان؛ بریانی شفاعت اصفهان
بریانی حاج محمود شفاعت از بریانی های نامآشنا در دنیای بریانی اصفهان است. در نزدیکی میدان امام علی شعبة اول بریانی حاج محمود جای گرفته. قدمت آن به بیش از یک قرن باز میگردد. این بریانی بسیار پرطرفدار بوده و اکثر مواقع بسیار شلوغ است؛ بنابراین برای نوشجانکردن این غذای خوشمزه باید مدتی در صف منتظر ماند. یکی از ویژگیهای این بریانی، قرارگیری آن در کنار دیگر مقاصد گردشگری اصفهان اعم از مسجد جامع عتیق اصفهان است. پیشنهاد میشود دو ساعت را برای سفارش خود و بازدید از دیگر اماکن در نظر بگیرید. در این صورت میتوانید علاوه بر طعم خوش بریان، خاطرهای دلنشین در این محدودۀ تاریخی اصفهان ثبت کنید. بدون شک بریانی شفاعت در دو شعبه جز بهترین بریانی در اصفهان محسوب میشود.
آدرس شعبۀ یک: خیابان جمالالدین عبدالرزاق، بازار انقلاب، جنب کوی حمام شیخ بهایی
شماره تماس: ۰۳۱۳۴۴۷۰۰۴۵
برای مشاهده آدرس و لوکیشن روی تصویر زیر کلیک کنید:
بریانی شفاعت اصفهان شعبۀ دوم در کوچه جلفا:
شعبۀ دوم بریانی شفاعت در محور جلفا قرار دارد. از جمله بریانی هایی است که شبها سرو بریان دارد و پذیرای علاقهمندان است. این شعبۀ بریانی شفاعت در یکخانة تاریخی در نزدیکی محلۀ ارمنینشین و کلیساهای متعدد جای گرفته. گردشگران میتوانند علاوه بر چشیدن طعم خوش بریان، لحظات خوشی را در محله ارمنینشین جلفای اصفهان سپری کنند.
آدرس شعبۀ دو: کلیسای وانک، کوچه جلفا، عمارت جلفا
شماره تماس: ۰۹۱۲۳۳۳۵۹۳۳
لوکیشن در نقشه:
- بریانی شاد اصفهان:
اگر از اهالی اصفهان بپرسی بهترین بریانی اصفهان کجاست؟ قطعاً یکی از پاسخها بریانی شاد است. همجوار با جاذبههای تاریخی شهر، یکی از پرسابقهترین بریانیهای شهر قرار دارد. این بریانی که به بریانی شاد معروف است با وجود فضای سنتی خود تجربهای دلنشین برای مشتریان فراهم میکند. همچنین دسترسی سریع به اماکن تاریخی همچون میدان نقشجهان، گذر چهارباغ و کاخ چهلستون از مزیتهای آن است.
آدرس: میدان امام حسین، ابتدای خیابان طالقانی
شماره تماس: ۰۳۱۳۲۲۰۵۷۷۴
لوکیشن در نقشه:
- بریانی اعظم اصفهان:
بریانی اعظم از جمله دیگر بریانیهای کهن و معروف اصفهان است که قدمت آن به سال ۱۲۹۵ هجری شمسی میرسد. اگر خواهان تجربهای ناب از طعم اصیل بریان در اصفهان هستید، بریانی اعظم را از دست ندهید. این بریانی در آغاز به کوشش پهلوان علی اخوان و عبدالکریم اخوان در کوچه نیکپی احداث شد. پس از آن به میدان امام حسین منتقل شد. سرانجام در چهارباغ پایین بهعنوان اولین شعبۀ بریانی اعظم جای گرفت. امروزه در خیابان مسجد سید، خیابان کمال اسماعیل و خیابان چهارباغ بالا سه شعبه فعال دیگر قرار دارد. باتوجهبه آن که هر چهار شعب بریانی اعظم در خیابانهای پرتردد، قدیمی و دارای اماکن تاریخی هستند، حدود ۲ ساعت برای بازدید از مقاصد گردشگری نزدیک به آنها زمان لازم است.
آدرس شعبۀ یک: اصفهان، دروازهدولت، ابتدای چهارباغ پایین / بیرون بر
شماره تماس: ۰۳۱۳۲۲۰۲۰۷۰
لوکیشن در نقشه:
آدرس شعبۀ دو: اصفهان، خیابان مسجد سید، جنب اداره پست /مجهز به سالن
شماره تماس: ۰۳۱۳۳۳۸۳۰۷۰
آدرس شعبۀ سه: اصفهان، خیابان کمال اسماعیل، جنب پمپبنزین / مجهز به سالن
شماره تماس: ۰۳۱۳۲۱۲۵۷۳۰
آدرس شعبۀ چهار: اصفهان، خیابان چهارباغ بالا، چهارراه نظر، جنب پمپبنزین / فقط بیرونبر
شماره تماس: ۰۳۱۳۶۲۸۰۹۳۹لوکیشن شعبۀ یک در نقشه:
- رستوران شهرزاد اصفهان:
به اصفهان که سفر میکنید از هر کسی که سراغ یکی از بهترین رستورانهای اصفهان را
بگیرید، بدون شک نام رستوران شهرزاد را میشنوید. رستوران شهرزاد از جمله قدیمیترین و باکیفیتترینهای شهر بوده که در ۱۳۴۶ به همت عبدالرحیم فرودستان در خیابان چهارباغ عباسی و ابتدا خیابان عباسآباد احداث شد. نمای داخلی این رستوران یادآور هنر و معماری اصفهان بوده و آدمی را به گذشته میبرد. غذاهای شهرزاد بسیار متنوع و زبانزد عام و خاص بوده است. در این رستوران دوستداشتنی معروفترین غذای اصفهانی یعنی بریان نیز سرو میشود و دوستداران زیادی را به سمت خود میکشاند. ناگفته نماند که رستوران شهرزاد در زمرۀ بهترین رستورانهای بریانی اصفهان بوده و برای سفارش بریان و غذاهای دیگر صفهای طولانی تشکیل میشود. توصیه میشود پس از نوشجانکردن غذا در این محیط گرم و صمیمی، دو ساعتی را نیز صرف بازدید از جاهای دیدنی اصفهان و خرید در نزدیکی رستوران کنید. از جمله مکانهای دیدنی در نزدیکی رستوران میتوان به سی و سه پل، گذر چهارباغ، میدان نقشجهان، مادی نیاسرم اشاره کرد.
آدرس: اصفهان، خیابان چهارباغ عباسی، ابتدای خیابان عباسآباد
شماره تماس: ۰۳۱۳۲۲۰۲۸۱۷ و ۰۳۱۳۲۲۰۴۴۹۰
لوکیشن در نقشه:
- سفرهخانهٔ سنتی حاج میرزا یا کافه آزادگان اصفهان:
اگر به دنبال مکانی خاص و متفاوت برای چشیدن بریان لذیذ اصفهان هستید. سفرهخانة حاج میرزا یا همان چاه حاج میرزا که در میدان نقشجهان و بازار لواف ها جای گرفته یک گزینۀ مناسب است. وقتی به سرای حاج میرزا پای می گذاری وسایل عتیقۀ زیادی به چشم میخورد، گویی وارد موزه یا فروشگاه عتیقهفروشی شدهای. صاحب این سفرهخانه وسایل را طی سالها جمعآوری کرده و به گفتۀ او حاضر نیست آنها را از خود جدا کند. حال و هوای این سفرهخانه با این وسایل قدیمی، لذت بریان خوردن را دوچندان میکند. از دیگر ویژگیهای چاه حاج میرزا میتوان به نزدیکی آن به میدان نقشجهان اشاره کرد. ازاینرو پس یا بعد از سفارش بریان میتوان گشتوگذار دلچسبی در میدان داشت.
آدرس: اصفهان، میدان نقشجهان، بازار لواف ها، کوچه چاه حاج میرزا
شماره تماس: ۰۳۱۳۲۲۱۱۲۲۵
لوکیشن در نقشه:
- بریانی حاج عباسعلی اصفهان:
اگر گذرتان به محله علیقلی آقا افتاد، بریانی حاج عباسعلی را از دست ندید. این بریانی توسط حاج عباسعلی و همسرشان ناز گل خانم اداره میشود. این مکان حال و هوای عجیبی به کوچهپسکوچههای محله داده و بریان دوستها را مجذوب خودکرده است. صبح با سرو حلیم و عدس، ظهرها بریان و شبها حلیمبادمجان و آش پذیرای مهمانان هستند. ازآنجاییکه این بریانی، یکی از بهترین بریانی های شهر اصفهان است و همجوار با چهار سوی علیقلی آقا قرار گرفته است. پیشنهاد میشود پس از نوشجانکردن غذا دو ساعتی وقت بگذارید تا با محلۀ علیقلی آقا، محلۀ بیدآباد، حمام و مسجد و بازارچۀ علیقلی آقا و مسجد سید آشنا شوید.
آدرس: اصفهان، خیابان مسجد سید، خیابان آیتالله بیدآبادی، گذر پشتی بازارچه و حمام علیقلی آقا
شماره تماس: ۰۳۱۳۳۳۸۲۱۹۲
لوکیشن در نقشه:
- کبابی و بریانی عبدالهی اصفهان:
محلۀ بیدآباد یکی از محلات قدیمی اصفهان است و قدمت آن به قرن ۲ و ۳ هجری قمری میرسد. این محله علاوه بر اماکن تاریخی همچون مسجد سید و چهارسو علیقلی آقا، دارای رستورانها و بریانیهای مختلفی است. بنابراین علاوه بر گشت و گذار در محله، شرایط را برای خوردن یک غذای دلچسب و خستگی رفعکردن مهیا میکند. یکی از بهترین بریانی فروشی های اصفهان در این محله قرار دارد. این بریانی که به بریانی عبدالهی مشهور است، در دل اهالی بیدآباد بسیار نشسته است.
آدرس: اصفهان، خیابان مسجد سید، کوچه ۲۱، کوچهبازار حبیبالله خان، روبهروی بنبست گل زنبق
لوکیشن در نقشه:
- کباب و بریان عشایر اصفهان:
اگر بخواهیم یک مجموعه غذایی را معرفی کنیم بدون شک کباب و بریانی عشایر یک گزینه خوبی است. غذاهای عشایر بهویژه بریان آن در میان اصفهانیها بهشدت مشهور بوده است. به دلیل آن که این مجموعه شعب مختلف و فعالی در اقصینقاط شهر داشته به علاقهمندان امکان سهولت دسترسی را میدهد. البته ناگفته نماند که بریان در شعب ۳، ۶ و ۷ و 10 سرو نمیشود. از شعبههای دیگر میتوان بهره برد.
آدرس شعبۀ ۱ کباب و بریان عشایر: خیابان آتشگاه، نبش بنبست ۴۲
شمارۀ تماس ۰۳۱۳۷۷۱۹۹۹۳
آدرس شعبۀ ۲ کباب و بریان عشایر: بلوار امام خمینی، دوربرگردان به سمت دروازه تهران
آدرس شعبۀ ۴ کباب و بریان عشایر: خیابان نشاط، ۵۰ متر جلوتر از پست نشاط به سمت پل خواجو، نبش کوچه سیدالعراقین
شمارۀ تماس: ۰۳۱۳۲۲۰۷۱۲۳
آدرس و شماره تماس شعبۀ ۵ کباب و بریان عشایر: خیابان کاوه، پل ۲۵ آبان، بین کوچه ۱۹ و ۲۱
شمارۀ تماس: ۰۳۱۳۴۴۶۸۴۵۲
آدرس شعبۀ ۸ کباب و بریان عشایر: بلوار کشاورز، حدفاصل پل مفتح و سهراه سیمین، بعد از کوچه ۵۸
شمارۀ تماس: ۰۳۱۳۷۷۶۲۶۲۷
آدرس شعبۀ ۹ کباب و بریان عشایر: شیخ صدوق شمالی، نرسیده به سهراه شیخ مفید
شمارۀ تماس: ۰۳۱۳۶۶۱۹۱۹۱
لوکیشن شعبۀ یک کباب و بریان عشایر در نقشه:
تاریخچۀ بریان در ایران
بریان اغلب بهعنوان وعده ناهار استفاده میشود؛ چون ماده اصلی این غذا گوشت گوسفندی است. در کنار این غذا جگر سفید (شش گوسفندی) نیز سرو میشود که موردپسند خیلیها میتواند باشد. این غذای اصیل در اصفهان سابقۀ دیرین چهارصد ساله دارد. سفرنامهنویسان نامآشنای عصر صفویه همچون شاردن و تاورنیه در سفرنامههای خود تعریفی از این غذای لذیذ دادهاند. در سفرنامه ژان شاردن آمده: بریون در تنورهایی که زیرِ زمین تعبیه شده بود پخته میشدو بره بهصورت درسته در آن طبخ داده میشده است. بنابراین اصلاً شبیه غذایی که امروزه ما بهعنوان بریون میشناسیم نبوده است.
همچنین تاورنیه در سفرنامه خود نوشته: ایرانیان، گوشت را فقط در تنور، کباب مینمایند. تنور آنها با تنور ما خیلی فرق دارد. تنور ایرانی، گودالی است که در زمین حفر میکنند. آن را با کمی هیزم و تیغ و گون گرم میکنند. سپس گوسفند را آماده کرده و خرد نکرده، در تنور می آویزند و در کف تنور هم دیگی پر از برنج میگذارند. از این رو گوسفند با حرارت تنور و چربی که از آن میچکد، پخته میشود.
بریان مشهور اصفهان، جایگاه ویژهای در میان غذاهای سنتی و محلی این شهر دارد. این غذا که با نان سنگک و لیموترش تازه، ریحان و نوشابه یا دوغ سرو میشود. با یکبار امتحانکردن این غذای گوشتی، طعم خوش آن همیشه روی زبان آدمی میماند.
از دیرباز بریان بهعنوان یکی از غذاهای اعیانی شهر محسوب می شده و مردم اصفهان از گذشته تاکنون این غذای لذیذ را در ضیافتهای خود برای مهمانان سرو میکردند.
برای خواندن مقالات بیشتر به سایت پارس ویستا مراجعه کنید.
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
واقعا همشون عالیه ن😍 من که کیفیت میکنم با کیفیت بریونی هاشون
ممنون از وقتی که گذاشتی برای مطالعه و مرسی از نظرت سیمای عزیز ❤️