از غذاهای محلی و خوشمزه استان اراک می توان به کباب ته تالی اشاره کرد که با گوشت چرخ کرده، پیاز، گوجه فرنگی، سیب زمینی، رب گوجه فرنگی و ادویه جات تهیه می شود.
این غذا مشابه کباب تابه ای و تاس کباب است. مردم محلی این غذا را بیشتر در خانه های خود درست می کنند و در رستوران های این استان کمتر به چشم می خورد.
زنان اراکی مهارت خاصی در تهیه کوفته، شفته و ته تالی این استان دارند، از این روی جمله کوفته، شفته تتالی، غذای زن های اراکی در این استان معروف است.
ته تالی به دوصورت آبدار و بدون آب، همراه با برنج یا نان و سبزی جات سرو می شود.
دلیل نام گذاری این غذا این چنین است که تال در زبان محلی اراکی به معنی ماهیتابه است و چون برای تهیه این غذا، گوشت را ته ماهیتابه بر می گذارند به آن ته تالی می گویند.