یک نوع شیرینی یا به عبارت دیگر نوعی حلوا که از جوانه گندم تهیه می شود را سوهان می گویند. سوهان به انواع گوناگون همچون سوهان حلوایی، بادامی، کنجدی، عسلی و غیره تولید می شود. در شهرهای مختلف ایران سوهان گوناگونی تولید می شود، از معروف ترین آن ها می توان به سوهان قم اشاره کرد.
آیا میدانستید قدمت سوهان قم به دوره قاجار برمی گردد؟
هنگام افتتاح صحن حضرت معصومه، رئیس ایل قاجار از طرف پادشاه به این مراسم می رود. بازاریان قم برای استقبال از او هدایایی را در نظر می گیرند.
در این میان بزرگ صنف عطار به او حلوای قمی را پیشکش می کند، رئیس ایل قاجار به تولیت حرم در باب آن حلوای قمی می گوید: آن حلوا، چون سوهان دل مرا صیقل داد و غذایم را هضم کرد از این بدهید تا برای علی حضرت ببرم.
پس از آن این حلوای قمی مورد توجه شاه و درباریان قرار گرفت و به نام سوهان مشهور شد و شاه برای پخت این خوراک خوشمزه کارگاه های ویژه ای را در نظر گرفت.
هم اکنون بیش از 700 کارگاه سوهان پزی در این شهر فعالیت می کنند و سوهان علاوه بر جاذبه گردشگری خوراک این شهر به یکی از معروف ترین سوغات قم نیز تبدیل شده است.