کوفته سیرابی

مردم هر استان کوفته را با دستور پخت های مختلفی آماده می کنند.

اما کوفته مخصوص استان ایلام با سیرابی و شیردان تازه گوسفندی پخته می شود و محبوبیت خاصی در میان مردم دارد.

این کوفته محلی به کوفته سیرابی نیز معروف است. اغلب افراد به دلیل شکل و عطر سیرابی حس خوشی نسبت به آن ندارند و حتی ممکن است تمایلی به چشیدن کوفت سیرابی نداشته باشند.

اما این کوفته با توجه به ارزش غذایی که دارد جایگاه ویژه ای در میان مردم ایلام دارد و بر سر سفره ایلامی ها به وفور یافت می شود.

از جمله خواص سیرابی در طب سنتی می توان به منبع پروتئین بودن آن، درمان کم خونی بدن، پیشگیری از سرطان، تقویت بینایی، تقویت بدن زنان باردار و از بین بردن حالات اولیه بارداری آن ها که اصطلاحا (ویار) نامیده می شود اشاره کرد.

سیرابی در کوفته طبع سرد و خشکی دارد و برای افراد گرم مزاج بسیار توصه می شود. اما افراد سرد مزاج بهتر است آن را با مصلح هایی همچون دارچین، زنجبیل، سرکه، گلپر و مرزه میل نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید