بریان

کمتر کسی هست که به اصفهان سفر کرده باشد و معروف ترین غذای سنتی آن را امتحان نکرده باشد.
بی شک یکی از گزینه های صرف غذا در اصفهان، بریان یا بریون است که همه به شما توصیه خواهند کرد.
نام این غذای خوشمزه اصفهان، بریان یا بریون است و به محل طبخ آن که همان مغازه یا رستوران شهر اصفهان میشود بریانی یا بریونی گفته میشود.
از بریانی های معروف اصفهان میتوان به بریانی حاج محمود شفاعت، بریانی اعظم، بریانی شاد، بریانی بیشه وبریانی عشایر اشاره کرد.
بریان اغلب به عنوان وعده ناهار استفاده می شود چون ماده اصلی این غذا گوشت گوسفندی است، در کنار این غذا جگر سفید(شش گوسفندی) نیز سرو می شود که مورد پسند خیلی ها می تواند باشد.
این غذای اصیل در اصفهان سابقه ی دیرین چهارصد ساله دارد و سفرنامه نویسان نام آشنای عصر صفویه همچون شاردن و تاورنیه در سفرنامه های خود تعریفی از این غذای لذیذ اصفهان داده اند.
در سفرنامه ژان شاردن آمده: بریون در تنورهایی که زیرِ زمین تعبیه شده بود پخته می شده و بره به صورت درسته در آن طبخ داده میشده است و اصلا شبیه غذایی که امروزه ما به عنوان بریون می شناسیم نبوده.
همچنین تاورنیه جهانگرد فرانسوی در سفرنامه خود نوشته: ایرانیان، گوشت را فقط در تنور، کباب می نمایند و تنور آن ها با تنور ما خیلی فرق دارد. تنور ایرانی، گودالی است که به عرض و طول دو پا و نیم، و عمق پنچ الی شش پا در زمین حفر می کنند و آن را با کمی هیزم و تیغ و گون گرم می کنند سپس گوسفند را آماده کرده و خرد نکرده، در تنور می آویزند و در کف تنور هم دیگی پر از برنج می گذارند که با حرارت تنور و چربی که از آن می چکد، پخته می شود.
این غذای مشهور، جایگاه ویژه ای در میان غذاهای سنتی و محلی اصفهان دارد که با نان سنگگ و لیمو ترش تازه، ریحان و نوشابه یا دوغ سرو می شود و با یک بار امتحان کردن این غذای گوشتی، طعم خوش آن همیشه روی زبان آدمی می ماند.
این غذا از دیرباز به عنوان یکی از غذاهای اعیانی شهر محسوب می شده است و مردم اصفهان از گذشته تاکنون این غذای لذیذ را در ضیافت های خود برای میهمانان سرو می کردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید