یکی از غذاهای خوشمزه جنوبی خورشت بامیه معروف جنوبی است.
این خورشت لذیذ در دیگر استان ها هم پخت میشود ولی اصالت آن به جنوب و استان خوزستان برمیگردد.
بامیه معمولا در محیط ها و فصول گرم کشت میشود و به دلیل آب و هوای گرم این استان به وفور در آن یافت میشود. پس از خریداری میتوان آن را در فریزر نگهداری و در فصول دیگر سال نیز از آن استفاده کرد ولی به دلیل طبع سرد این گیاه، مصرف آن در فصول گرم بیشتر پیشنهاد میشود.
در حالت کلی این خورشت محبوب با دو دستور پخت میشود. یکی دستور پخت عربی است که درآن ادویه های تند به کار میرود و دیگری دستور پخت جنوبی است که برای تمام ذائقه ها و مخصوصا ایرانی ها مناسب و سازگار است.
از مواد اصلی تشکیل دهنده این خورشت همه پسند می توان به بامیه، رب گوجه فرنگی، گوشت خورشتی گوسفندی و ادویه جات مختلف اشاره کرد.
لازم به ذکر است این گیاه صیفی دوست داشتنی حاوی خواص متعددی همچون پاکسازی و سم زدایی کبد، پیشگیری از پوکی استخوان و تقویت سیستم ایمنی است.