محال است اسمی از شهرهای خطه شمالی برده شود و یاد و خاطره ی میل کردن غذاهای خوشمزه شمالی به لبتان نیاورد.
مسافرانی که به شهرهای شمالی سفر میکنند گاهی طعم و عطر یک غذا آن چنان در ذهنتان میماند که در سفرهای بعدی نیز این تجربه دل انگیز را تکرار میکنند که خورشت ناردون یکی از خوشمزه ترین غذاهای مازندران است .
ناردون با نام های دیگری همچون جوجه ناردونی، خورشت انار دانه، سیر انار، پیاز انار، خورشت ناردون و همچنین کرک انار نیم پهلو شناخته میشود.
مازندرانی ها به دانه ی انار، ناردون میگویند. مواد اصلی تهیه ی این غذای دوستداشتنی گوشت غاز، اردک یا مرغ, همراه با دانه های خشک شده یا تازه انار، رب و آب انار، کره، زعفران و ادویه جات است که در کنار برنج کته ای سرو میشود.
مردم محلی، این غذای محبوب را در ضیافت ها، شام عروسی، غذای مخصوص شب یلدا و جهت پذیرایی از مهمانان استفاده میکنند.