هنگامی که اسم شهر کرمان به گوش می رسد، ناخودآگاه یاد ارگ تاریخی بم، پسته رفسنجان و زیره خوش عطر این استان تداعی می شود.
ولی آیا تا به حال فکر کردید غذای معروف و محلی کرمان چیست؟
یکی از غذاهای سنتی و محلی این شهر بزقورمه است که در شهرهای ماهان، کرمان، شهر بابک و رفسنجان سرو میشود.در گذشته برای پخت این غذای لذیذ از گوشت لطیف بزغاله استفاده میشده و نام بزقورمه برگرفته شده از همین حیوان بوده است.
این غذای خوشمزه از گوشت سردست گوسفندی یا بزغاله، نخود، کشک، نعنا داغ و سیر تشکیل شده که به دو صورت آبدار و تنگ آب سرو میشود.
اگر آبدار باشد، آن را به عنوان آب گوشت با نان محلی تلیت شده در آن نوش جان می کنند و اگر تنگ آب باشد، همراه با برنج کته ای سرو میشود.
بزقورمه یکی از جاذبه های اصلی گردشگری خوراک استان کرمان است که یکبار امتحان آن به همه گردشگران توصیه میشود.