شنیدن نام استان یزد همواره تداعی کننده کوچه های خشتی، بادگیر، آب انبار و قطاب ولوز خوشمزه است.
خطه کویری یزد، مردمانی خوش قلب، مهربان و با پشتکار را طی سالیان طولانی در دل خود جای داده که همزیستی با شرایط سخت و اقلیم را به خوبی میدانند و جاذبه های گردشگری خوراک یزد را به خوبی ایجاد کرده اند.
شیرینی لهجه یزدی تنها به گویش آنان خلاصه نشده و به طعم چاشنی غذا هم راه پیدا کرده، وجود قهوه شیرین یزدی دلیل این ادعاست به همین سبب در یزد برخلاف برخی از استان ها با غذاهای تند، شور و ترش مواجه نیستید و اکثرا در طبخ غذاها چاشنی کمتری استفاده میشود. غذاهای معروف یزد شامل قیمه یزدی، آش شولی، خورشت به آلو، فسنجان یزدی(متنیجه) است.
هم زیستی مسالمت آمیز یزدی ها با زردتشتیان در این استان، بر خوراک و فرهنگ غذایی یزد تاثیر داشته به گونه ای که پخت نان سوروک که نان مقدس زردتشتیان است و به عنوان نذری در مراسماتی چون جشن سده استفاده میکنند در بافت مذهبی تاریخی شهر انجام میشود. یا آجیل شب یلدا شامل انواع مغزیجات و میوه های خشک شده همچون آلو است که زردتشتیان به آن(لدک) می گویند.
شیرینی های یزدی همچون انواع لوز، لوزنارگیل، لوز بادام، لوز پسته، قطاب و حاجی بادام در کل ایران مشهور است و شیرینی یزد با ماندگاری بالا طرفداران زیادی دارد.
جاذبه های گردشگری خوراک در یزد
جاذبه های گردشگری خوراک در یزد عبارتند از: