استان آذربایجان غربی جزو از ایالت بزرگ آذربایجان با پیشینه و تمدن کهن است که فرهنگ و تمدن خود را به خوبی حفظ کرده است.
میزان بارش و آب و هوای این استان، منطقه را مستعد کشاورزی نموده و مراتع بسیار سبب افزایش دامپروری و گسترش ایلات و عشایر منطقه شده است. به همین جهت مصرف سبزی و صیفی جات تازه همراه با گوشت تازه و سایر محصولات دامی در سبد مصرفی خوراک استان آذربایجان غربی به خوبی قابل مشاهده است.
همسایگی آذربایجان غربی با کشور های آذربایجان، ترکیه و عراق در فرهنگ و آداب و رسوم این استان بی تاثیر نبوده است.
دسترسی به مواد اولیه متنوع و گسترده ، همراه با تنوع فرهنگی حاکی از هم مرزی با کشور های همسایه و پایبندی به رسوم کهن آذربایجان غربی، سفره های این خطه را به ویژه در مرکز استان یعنی شهر ارومیه بسیار رنگا رنگ و دلپذیر کرده.
دسرهایی همچون کاچی یا قویماخ، سجوق، لوزانک، حلوای هویج که درتهیه ی اکثر آنها از شیره انگور محلی که فراورده ای از محصول انگور باغات آذربایجان است و حاصل رستارغ کدبانویی محلی، استفاده می گردد.
دلمه کلم، آش برگ بو، سوپ بلغور (یارماشور باشی)، گوزلمه، ارومیه خورشت و خورشت کنگر از دیگر غذاهای خوشمزه ترکی است که طعم سفر به این استان را قطعا دلپذیر تر می کند.
جاذبه های گردشگری خوراک در آذربایجان غربی
جاذبه های گردشگری خوراک در آذربایجان غربی عبارتند از: