سیستان و بلوچستان دومین استان پهناور کشور است که در جنوب شرقی ایران واقع شده. دو قوم بزرگ سیستانی و بلوچی سالهاست که در این استان در کنار هم به صلح وصفا زندگی می کنند.
غذاهای سنتی این استان تنوع بسیار بالایی دارد که ریشه در اقلیم و فرهنگ متفاوت سیستان و بلوچستان دارد.
سیستان یا سکستان سرزمین نام آشنای اساطیر ایران زمین است. که تحت تاثیر جریان بادهای موسمی هند تابستان های طولانی و زمستان های کوتاه دارد.
همچنین وجود دریای عمان و مناطق کوهستانی در جنوب استان، آب و هوایی گرمسیری و معتدل را سبب گشته است.
همانطور که اشاره شد تفاوت اقلیمی و فرهنگی گسترده، فرهنگ غذایی این استان را تحت تاثیر قرارداده است. به طور مثال دامپروری غنی در سیستان سبب استفاده بسیار از گوشت گوسفند و بز و همینطور دوغ شده است. دوغ از پایه های اصلی این پذیرایی از مهمانان است.
مردم سیستان از غذاهای تند و پر ادویه دوری میکنند در حالی که مردم بلوچستان تحت تاثیر فرهنگ غذایی هند و پاکستان غذای تند و پر ادویه بیشتر مصرف دارند.
سیستان همچنین در گذشته به انبار غله معروف بوده زیرا که گندم جو و برنج از محصولات اصلی آنها است که در تهیه غذاها نیز از آن استفاده میشود.
سیستان یکی از قطب های کشت خرما است که با بیش از 16 نوع خرما جایگاه ویژه ای در کشور دارد.
جاذبه های گردشگری خوراک در سیستان و بلوچستان
جاذبه های گردشگری خوراک در سیستان و بلوچستان عبارتند از: