استان سمنان به مرکزیت شهر سمنان یکی از استان های پهناور ایران است که با هشت استان دیگرهم مرز است. وسعت جغرافیایی این استان، تنوع آب و هوایی و اقلیمی آن را سبب شده و از طرف دیگر حضور اقوام فارس، ترک، شمالی، لر و کرد در این استان فرهنگ غذایی سمنان را تحت تاثیر قرار داده است زیرا غذاها و خوراک محلی هر استان ریشه در شرایط اقلیمی و فرهنگ آن منطقه دارد.
استان سمنان با آب و هوای کویری خود پوشش گیاهی متنوع و منحصر به فردی دارد. سیب سرخ سمنان که در حوالی شاهرود می روید یکی از نادرترین گونه های میوه جهان است.
پسته دامغان نیز که شهرت آن ملی یا فراملی است در این استان می روید.
زمستان های سرد و خشک سمنان، خوراک های این استان را به سمت استفاده از غذاهای گوشتی همراه با ادویه های تند می برد چرا که باید انرژی مردمان رادر طی روز و فعالیت تامین کند.
تابستان های گرم این استان نیز مصرف غذاهای آشی و برنجی را بیشتر می کند.
قرارگیری سمنان در مسیر شاهراه جاده ابریشم در گذشته و اینک به عنوان استان همجوار با استان های گردشگرپذیر شمالی و خراسان سبب تنوع غذاهای این منطقه شده که با ذائقه اکثر گردشگران سازگار است.
پس در کنار جاذبه های طبیعی و تاریخی این استان شامل جنگل های ابر، چشمه علی، کاروانسرای لاسجرد، موزه تاریخ طبیعی، موزه مهر و سکه، دروازه ارگ و…
غذاهایی همچون خورشت هویج و پسته، سبزی پلو دامغانی، ته چین شهرمیرزادی، مانی پلو، ته چین گوشت گرمسار از جمله غذاهای خوشمزه این استان است که طعم سفر به این استان را دلپذیر تر می کند.
جاذبه های گردشگری خوراک در سمنان
جاذبه های گردشگری خوراک در سمنان عبارتند از: