استان قزوین با دیرینه ای پر رمز و راز که به دوران ساسانیان بر می گردد، از استان های تاریخی پر گردشگر ایران محسوب می شود.
این استان مدتی به عنوان پایتخت حکومت صفوی انتخاب شد و اماکن تاریخی زیادی همچون کاخ چهلستون قزوین و مجموعه باغ صفوی را در خود جای داد.
قزوین از لحاظ جغرافیایی به عنوان یکی از محبوب ترین استان های کشور شناخته شده، به این سبب که از یک سو به دشت و از سوی دیگر به کوه های البرز منتهی می شود و جاذبه های طبیعی و تاریخی بسیاری داراست.
کوهستان الموت در شمال قزوین با ترکیبی از جاذبه طبیعی و تاریخی هر ساله گردشگران بیشماری را به خود جذب می کند.
پوشش گیاهی استان به دو دسته مراتع و جنگلی تفسیم می شود. در حالت کلی پوشش درختان استان را درختان ارس ، زرشک، پسته وحشی، بلوط، بادام کوهی و غیره تشکیل می دهد
ناگفته نماند تولیدات انگور در این استان از اهمیت خاصی برخوردار است و باغستان های انگور در این استان به فراوانی یافت می شود. غذاهای قزوین با عطر و طعم و رنگین بودن خود، شوق سفر به این استان را دو چندان می کنند.
اکثر غذاهای محلی این استان طعمی شیرین و ملس دارند و با حبوبات، مغزیجات، گوشت، خلال ها و ادویه های گوناگونی درست می شوند.
بسیاری از این نوع غذاها در مراسمات خاص طبخ داده می شود که از بین آن ها می توان به قیمه نثار و شیرین پلو که برای مجالس عروسی و مراسمات رسمی تهیه می شود، دم کباب برای مهمانی بازگشت زوار، خورشت قیمه در مراسمات عزا، دیماج برای روز پنجاه بدر، سبزی پلو و ماهی دودی برای روز سیزده بدر و همچنین شب چهارشنبه سوری، سرو کله پاچه برای افطار روز 27 ماه رمضان و پخت شله قلمکار در رور 28 ماه صفر اشاره کرد.
باید اضافه کرد که مردم محلی این استان در پخت شیرینی های لذیذ تبحر بسزای دارند و تهیه شیرینی هایی همچون باقلوای پیچ، نان چرخی، نان نازک و شیرینی اتابکی در قزوین محبوبیت فراوانی دارد.
جاذبه های گردشگری خوراک در قزوین
جاذبه های گردشگری خوراک در قزوین عبارتند از: