گردشگری خوراک در این استان مازندران یکی از انواع پررونق گردشگری های خلاق و موضوع محور در این منطقه است.
استان مازندران با گسترش طولی در ساحل دریایی کاسپین نه تنها جاذبه های بی نظیر طبیعی دارد که هرساله گردشگران زیادی را به خود جلب می کند، بلکه با توجه به اقلیم متناسب و خاک حاصل خیزش از ظرفیت و تنوع غذایی بالایی در زمینه انواع خوراکی ها از جمله آش ها، مربا، ترشیجات و خورش های متنوع گیاهی دارا است.
از جاذبه های اصلی و جهانی گردشگری خوراک در مازندران برند غذایی (اکبر جوجه) است که شنیدن سرنوشت این برند خالی از لطف نیست.
سال 1332 بود که علی اکبر کلبادی با همسرش صنبر خانم چراغ قهوه خانه کوچکشان در جاده قدیم شهر گلوگاه مازندران را برای پذیرایی از مسافران و رانندگان بین راهی روشن می کردند. معروف ترین غذای اکبرآقا، چلو جوجه های بی نظیرش بود که با کدبانویی صنمبر بانو طبخ می شد. جوجه های کوچک را یک شب در آبلیمو گذاشته بودند در کره گوسفندی سرخ کرده و با رب انار مخصوص و محلی طعم دار می کردند. جوجه ها کته پلو شمالی زعفرانی سرو می شد.
به تدریج چلو جوجه های قهوه خانه کوچک اکبرآقا پر آوازه شد و مشتریان به او لقب اکبرجوجه دادند. پیشرفت اکبرجوجه همراه با کیفیت بی نظیرش تاجایی پیش رفت که در سال 1342 از 12-10 پرس غذای روزانه به 2000 پرس غذا رسید و اکنون در استان هایی همچون مازندران، گلستان، گیلان، اصفهان و تهران حدود 15 شعبه فعال دارد.
برادران و فرزندان اکبرآقا برند و میراث خانوادگی را حفظ کرده افتخاراتی در سطح جهانی از جمله مدال برنز و دیپلم افتخار کیفیت در نمایشگاه تکنوپل سال 2009 روسیه و مقام سوم جهانی در نوآوری، کسب مدال یوریکا بلژیک در نمایشگاه بین المللی 2009 اتحادیه اروپا،کسب مدال طلا و نقره در نمایشگاه بین المللی 2009انگلستان کسب نموده است.
جاذبه های گردشگری خوراک در مازندران
جاذبه های گردشگری خوراک در مازندران عبارتند از:پ