کرمانشاه، دیار فرهاد و شیرین، زادگاه اسطوره ها و افسانه ها، کلان شهری در غرب کشور با جاذبه های تاریخی، باستانی، فرهنگی و طبیعی بسیار که به جرأت مقصد ارزشمندی برای هر گردشگر داخلی وخارجی می تواند باشد.
این استان علاوه بر دارا بودن پتانسیل در اکثر گردشگری های موضوعی و نوین مثل گردشگری باستانی، گردشگری تاریخی، گردشگری ادیان، گردشگری ادبی، گردشگری موسیقی و غیره؛ در خوراک وتنوع غذا نیز سر آمد است.
تنوع انواع خوراکی ها اعم از غذا، نان شیرینی، دسر در کرمانشاه بویژه در مرکز آن شهر کرمانشاه سبب شد که این شهر در تاریخ 17 آبان 1400 به عنوان دومین شهر خلاق خوراک در ایران و سی و هفتمین شهر خلاق خوراک جهان به شبکه شهرهای خلاق یونسکو پیوست به همین جهت گردشگری خوراک کرمانشاه بسیار جای سخن دارد.
شهر رشت مرکز استان گیلان در سال 1394 به عنوان اولین شهر خلاق خوراک ایران به شبکه شهرهای خلاق یونسکو پیوست بود.
تنوع و خوراک های کرمانشاهی همچون سایر استان ها ریشه در موقعیت جغرافیایی، اقلیمی و فرهنگی منطقه دارد و باتوجه به اقلیم سرد منطقه و وجود مراتع مناسب جهت رونق دامپروری، مصرف گوشت در غذاهای اصلی کرمانشاهی زیاد به چشم می خورد چرا که انرژی بدن را در آب و هوای سرد تامین می کند.
اما این تنها دلیل لذیذ بودن غذاهای کرمانشاهی نیست، دلچسب بودن خوراک های این استان ریشه در وجود با صفای مردمان کرد دارد که با تمام عشق خود برای تهیه خوراک دست به کار می شوند، فرقی نمی کند از کدام کیش و دیار و دین تباری، مهم این است که مهمان کٌرد ها شده ای و آنان به درستی رسم مهمانوازی را می دانند و شما را با غذاهای اصیل کرمانشاهی همچون دنده کباب، چنجه، خورشت خلال، آش سورانه، آش عباس علی میهمان می کنند.
با توجه به قرارگیری کرمانشاه، در مسیر جاده ابریشم و مسیر زیارت کربلا، طی تاریخ انبوه مسافران عبوری از این شهر گذر کرده اند که مردمان خوش ذوق کردی متناسب با مواد اولیه مصرفی مسافران و زائران دست به طبخ شیرینی هایی همچون نان برنجی و نان خرمایی زدند که نه تنها توشه مقوی طی سفر هست بلکه ماندگاری بالا و راحتی دارد. کاک، بژی، نان شکری از دیگر شیرینی های خوشمزه کرماشاهی است.
جاذبه های گردشگری خوراک در کرمانشاه
جاذبه های گردشگری خوراک در کرمانشاه عبارتند از: