کرمان از استان های تاریخی وکویری ایران است. با شنیدن نام کرمان ناخودآگاه ارگ بم به ذهن تداعی می شود نمادی از تاریخ و باستان و روایت های ناشنیده این کهن شهر کویری در سفر به استان کرمان در کنار جاذبه های تاریخی و فرهنگی همچون باغ شاهزاده ماهان، مجموعه گنجعلی خان-دیخدان مویری کرمان، مصبره مشتاق علی شاه و جاذبه های طبیعی همچون کویرهای مرکزی ایران، شهداد و بیابان لوت که لقب زیباترین و گرم ترین نقطه جهان را به خود اختصاص داده است، از چشیدن طعم غذاهای سنتی و اصیل کرمان غافل نشوید.
غذاهایی همچون بزقرمه، آبگوشت زیره کله جوش، آش اماج، زیره پلو و شیرینی هایی همچون کلمپه، چنگ مال خرما از خوراکی های معروف و خوشمزه کرمان است.
حتما ضرب المثل زیره به کرمان بردن را شنیده اید! کرمان پایتخت کاشت زیره ایران است و برای گرم نگه داشتن طبع مردم نواحی سرد سیر کاربرد فراوان دارد.
در استان کرمان پسته رفسنجان نیز شهرت جهانی دارد، رفسنجان مهد تولید پسته جهان است. مردم این خطه پسته می کارند وبزرگترین جنگل مصنوعی دست کاشت را ایجاد کرده اند. پسته رفسنجان در سال 1395 درفهرست آثار نامملوس ایرانی ثبت ملی گردید در سفر به استان کرمان، از جاذبه های خوراک آن غافل نشوید.
جاذبه های گردشگری خوراک در کرمان
جاذبه های گردشگری خوراک در کرمان عبارتند از: