استان اصفهان در مرکز ایران، استانی تاریخی و چهارفصل با تنوع اقلیمی، قومیتی و فرهنگی فراوان است.
آب و هوای متنوع در شمال، شرق، غرب، جنوب و مرکز این استان همراه با قومیت های ترک، لُر و گُرج، همچنین ادیان مختلف اسلام، مسیحی، کلیمی، زرتشتی در اصفهان، سبب تنوع خوراک های این منطقه شده.
شهر اصفهان در گذشته، طی دو حکومت بزرگ سلجوقیان و صفویه پایتخت ایران بوده و به سبب حضوره اشراف و بزرگان مملکتی در این شهر، خوی تشریفاتی و تجملاتی بودن در مردمان اصفهان ایجاد شده که در نحوه و آداب پذیرایی و میزبانی آنها کاملا مشهور است.
در جاذبه های خوراک اصفهان میتوان از بریان که غذایی نسبتا گران قیمت و البته خوشمزه است نام برد، همچنین خورشت ماست ترکیبی از ماست چکیده، گوشت، زعفران و شکر است، بر خلاف اسمش یک دسر شیرین اصفهانی است که اکثرا در مهمانی های خاص و مجلل برای مهمانان سرو میشود.
اگر علاقمند به تست دو دسر متفاوت در کنار هم و در عین حال خوشمزه هستید، دوغ و گوشفیل اصفهان پیشنهاد اول است. گوشفیل تازه با مزه شیرین در کنار دوغ ترش تجربه ای دلچسب ایجاد میکند. دوغ و گوشفیل در همه ایام سال تهیه و سرو شده و در جشن هایی چون نیمه شعبان نیز به عنوان نذری پخش میگردد. گوشفیل عدالت و گوشفیل اطمینان در خیابان چهارباغ پایین از تولید کننده های قدیمی و معروف گوشفیل در اصفهان هستند.
فرنی و شیره نیز دیگر دسر خوشمزه و خاص اصفهانی است.
سایر شهرستان های اصفهان نیز خوراک های معروف و منحصر به فردی دارد از جمله کباب گلپایگان، عرقیات کاشان و سیب معروف سمیرم.
خلاصه که سفر به اصفهان در کنار همه جاذبه های تاریخی، فرهنگی و طبیعی اش بدون تست غذاهای معروف اصفهان کامل نمی شود.
جاذبه های گردشگری خوراک در اصفهان
جاذبه های گردشگری خوراک در اصفهان عبارتند از: