استان همدان به مرکزیت شهر همدان در همسایگی استان های زنجان، قزوین، کردستان و کرمانشاه قرار دارد.
همدان که جزو قدیمی ترین شهرهای ایران و جهان است که در طی تاریخ همواره فراز و نشیب های بسیاری را به خود دیده و اقوام مختلفی در آن، روزگار گذرانیده اند.
از همین جهت تنوع قومی و فرهنگی استان همدان همراه با اقلیم خاص این استان که در مجاورت سلسله جوال زاگرس قرار گرفته و آب و هوای معتدل کوهستانی آن را سبب شده، عوامل اصلی گردشگری خوراک را در این منطقه رقم زده است.
خوراکی های محلی همدان تابع انواع محصولات کشاورزی و بومی موجود در منطقه است و شامل انواع آش مثل بروش، تاماشی، سرکوله، آبگوشت و انواع نان شامل گرده، کاک، کولره، ساچی، فطیر و اقسام شیرینی مثل برساقی، باسوق، واگردک و انواع مرباها و ترشی ها است.
اگر به استان همدان سفر کردید در کنار جاذبه های تاریخی و طبیعی بی نظیر این استان همچون تپه هگمتانه، مجموعه تاریخی گنج نامه، آرامگاه استر و مردخای، آرامگاه باب طاهر، آرامگاه ابوعلی سینا، حتما سراغ غذاهای محلی همدان هم بروید و با تنوع ذائقه این خطه اشنا شوید و حتما حلیم گندم خوشمزه همدانی را هم امتحان کنید.
جاذبه های گردشگری خوراک در همدان
جاذبه های گردشگری خوراک در همدان عبارتند از: