استان گلستان در حاشیه شرقی دریایی کاسپین به مرکزیت شهر گرگان، یکی از استان های بی نظیر کشور دز تنوع فرهنگی و جاذبه های بکر طبیعت گردی است. اقوام کتول، سیستانی، بلوچ و ترکمن در این استان زندگی می کنند.
گلستان به دلیل خاک حاصل خیز و حضور اقوام مختلف تنوع فرهنگی بالایی دارد و از آنجایی که خوراک هر منطقه ریشه در شرایط اقلیمی و فرهنگی آن منطقه دارد، غذاهای استان گلستان، به تبعیت از تنوع فرهنگی منطقه بسیار متنوع است.
نان و برنج همچون سایر نقاط کشور از غذاهای اصلی مردم استان گلستان است. غذاهای محلی گلستان شامل ماش پلو، ترشی پلو، سوزی پلو یا همان سبزی پلو، شیر پلو، ناردان پلو، الزوته ته چین، سیر ته چین، نازکی خورش، کدو خورش، سلف خورش، نان فطیر، نان قرمنی، نان پنجی کشف ارزن نان ازانواع غذاها ونان های محلی گلستان است.
در بین غذاهای محلی این منطقه، غذاهای اصیل ترکمنی مانند چکدرمه وقتلمه آوازه بیشتری دارد.
پارک جنگلی ناهار خوران در 5 کیلومتری شهر گرگان یکی از محل های تفریحی و استراحت بسیاری از مسافران است که قصد عزیمت به زیارت امام رضا(ع) در شهر مشهد را دارند و مسیر شمال کشور را برای سفر انتخاب کرده اند، همجواری استان گلستان، با منطقه خراسان هر ساله گردشگران زیادی را به سوی خود فرا می خواند و از آنجایی که پاتوق استراحت و ناهار خوردن مسافران بین راهی است به پارک ناهار خوران گلستان مشهور است.
پس اگر به گلستان سفر کردید علاوه بر جاذبه های طبیعی؛ پارک ملی گلستان، پارک جنگلی ناهار خوران، آبشار لوه، گل افشان ها، آبشار کبود وال و تالاب های بین المللی آجی گل، آلما گل، آلا گل، به جاذبه های خوراک و غذاهای محلی این استان هم توجه داشته باشید که قطعا تجربه ای به یاد ماندنی برایتان رقم می زند.
جاذبه های گردشگری خوراک در گلستان
جاذبه های گردشگری خوراک در گلستان عبارتند از: