گردشگری خوراک در فارس

استان فارس به مرکزیت شهر شیراز با تاریخ و فرهنگ غنی و آب و هوای مطبوعش همیشه مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی ایران بوده است. وجود جاذبه هایی همچون تخت جمشید، پاسارگاد، نقش رستم، تخت ابونصر، مجموعه وکیل، مسجد جامع عتیق، مجموعه مشیر الملک، نارنجستان قوام و غیره حاکی از تاریخ کهن این استان و از طرف دیگر باغ ارم، عفیف آباد، جهان نما و دلگشا بخشی از طبیعت بی نظیر شیراز را به تصویر می کشد.

بهار و اردیبهشت شیراز دل انگیز است. وجود جاذبه های طبیعی و تاریخی غنی این استان قطعا گردشگران زیادی را سالیانه به سوی خود روانه میکند که توجه به خوراک و نوشیدنی های آن نه تنها از نیازهای اصلی گردشگران بلکه نمودی از فرهنگ و آداب رسوم منطقه نیز هست.

شیخ بسحاق حلاجی شیرازی مشهور به شیخ اطعمه در قرن هشتم و نهم هجری در شیراز میزیستند و دیوانی از غذاهای سنتی شیراز پدیده آورده. او بسیاری از غذاهای این شهر را به شعر در دیوان خود توصیف کرده.
مولانا شیخ اطعمه که با بسیاری از شاعران بزرگ آن زمان همچون ابن یمین، خواجوی کرمانی، عبید زاکانی، عماد فقیه کرمانی، سلمان ساوچی، حافظ شیرازی و کمال خجندی هم زمان بوده، در دیوان خود به آداب و رسوم مردم شیراز همراه با خوراک های متنوع آنها را به نظم گرد آوری کرده.
شیرازی ها معتقدند هرکس شب جمعه به زیارت مزار شیخ اطعمه رود و پس از قرائت فاتحه از شیخ طلب طعامی نماید به حاجت خود خواهد رسید.

خوراک های شیرازی بسیار متنوع است و از انواع نوشیدنی ها که به واسطه تولید عرقیجات مختلف در این شهر تولید میشود، تا برنج معروف کامفیروز و فالوده شیرازی که به استان های دیگر راه یافته است.
شیراز، شهر شعر و ادب، دارای غذاهای شیرین مزه ای چون قنبر پلو، شکرپلو، قورمه به،هویج پلو است که تست کردن آنها قطعا برای هر گردشگری جذاب بوده است.

 

جاذبه های گردشگری خوراک در فارس

جاذبه های گردشگری خوراک در فارس عبارتند از:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید