استان چهارمحال و بختیاری به مرکزیت شهرکرد که یکی از شهرهایی است که به دلیل کوهستانی بودن و ارتفاع از سطح دریا لقب بام ایران را گرفته است.
وجود مراتع غنی در دل رشته کوه های زاگرس، نه تنها موجب رونق دامپروری این استان شده بلکه رویش گیاهان دارویی و مصرفی خانوار را نیز سبب شده است به همین جهت اکثر غذاهای چهارمحال بختیاری با سبزیجات و مواد دامی تازه طبخ می شود.
اما غذای مشهور این خطه که شهرت آن ملی یا شاید فراتر از آن نیز باشد، کباب بختیاری است. این کباب از گوشت و دنبه تازه گوسفندی تهیه می شود. کباب بختیاری در منوی رستوران اکثر استان های ایران بویژه در خوزستان و اصفهان نیز وجود داشته و طرفداران خاص خود را دارد.
علاوه بر شیوه پخت و فن کدبانوگری زنان چهارمحال و بختیاری در طبخ غذاهای لٌری، قطعا آب و هوای پاک و روح نواز منطقه در ایجاد تجربه منحصر به فرد از چشیدن غذای محلی لری تاثیر به سزایی دارد.
چشیدن کباب بختیاری، آش دوغ، آش کاردین، آش برگ و نان های خوشمزه محلی در هوای پاک و سبک رشته کوه های زاگرس با چشیدن همان غذا در رستوران یا مغازه های شهرهای شلوغ تفاوت چشمگیری دارد.
پس توصیه می کنیم در سفر به چهارمحال و بختیاری در کنار بازدید از جاذبه های بکر طبیعی و تاریخی منطقه همچون آبشار زرد لیمه، قالاب چغاخور، آبشار شیخ علی خان، غار چما، چشمه دیمه، قلعه چالشتر، پل زمان خان و غیره از چشیدن جاذبه های خوراک استان چهارمحال و بختیاری نیز غافل نشوید.
جاذبه های گردشگری خوراک در چهارمحال و بختیاری
جاذبه های گردشگری خوراک در چهارمحال و بختیاری عبارتند از: