استان مرکزی با مرکزیت شهر اراک، تقریبادر مرکز ایران قرار دارد.
هنگامی که اسم استان مرکزی به گوش می خورد ناخودآگاه یاد شهر محلات و تپه های باستانی تیمره در ذهن تداعی می شود.
ناگفته نماند کوچه باغ های شهرستان تفرش و غار زیبای نخجیر نیز گردشگران زیادی را به سوی این استان کشانده است.
غذاهای بومی و محلی هر منطقه نشان گر ذائقه مردم آن جا بوده است. مردم محلی استان مرکزی از دیرباز بر طبخ غذای سالم و مقوی اصرار داشتند.
روش های بی ضرر طبخ همچون آب پز، دودی و کبابی کردن غذا، استفاده کمتر از نمک از شاخصه های طبخ غذا در این استان است.
ایام نوروز برای مسافران فرصتی است تا با آداب و رسوم و غذاهایی که بخشی از فرهنگ و سنت این استان است آشنا شوند و طعم های جدید و سالم غذایی را تجربه کنند.
در روز اول سال جدید، مردم محلی استان، در خانه بزرگتر ها دورهم جمع می شوند و آش جو و دوغ محلی را در کنار یکدیگر میل می کنند.
از غذاهای محلی و سنتی این شهر می توان به آبگوشت دوگوله دودار، ته تالی، شفته، ترخینه دوغ، آبگوشت کشک، آش مصطفی، آش بی بی، پتله پلو و رشته پلو، کوفته تفرشی، آش گندینه و کال جوش اشاره کرد.
جاذبه های گردشگری خوراک در مرکزی
جاذبه های گردشگری خوراک در مرکزی عبارتند از: