موزه موسیقی و صدا آذربایجان شرقی

موزه موسیقی و صدا آذربایجان شرقی

خانه تاریخی امیر پرویز در تبریز چند سالی است که به موزه صدا و موسیقی تبریز تبدیل شده.
این موزه سومین موزه موسیقی کشور بعد از موزه موسیقی اصفهان و موزه موسیقی تهران و اولین موزه صدا در ایران است.
در مرور تاریخچه موزه صدا، به نام آقای ساجدی برمی‌خوریم؛ نوازنده‌ای که حرفه اصلی اش موسیقی است و آن را به خوبی می شناسد، سالها ادوات بی نظیر موسیقی را جمع آوری کرده و سرانجام ساختمان موزه موسیقی تبریز را که یکی از خانه های تاریخی این شهر است به کمک اداره میراث فرهنگی از وراث خانواده کلکته چی گرفت و آن را به موزه منحصر به فرد موسیقی و صدا تبدیل کرد.
در این موزه علاوه بر انواع ادوات موسیقی شامل سازهای ایرانی و آذربایجانی، سازهای زهی، سازهای کوبه ای، سازهای بادی، قوپوز، سه تار، گیتار، چنگ، باغلاما و ماندولین‌؛ ادوات صوت نیز به نمایش گذاشته شده ادواتی همچون گرامافون، رادیو لامپی،  آپارات و انواع تلویزیون های سیاه و سفید.
نکته جالب توجه در این موزه اختصاص نام هر اتاق یا به اصطلاح تالار به نام یک هنرمند موسیقیدان است‌؛ هنرمندانی همچون استاد سلیمی (از بزرگان آهنگسازی و نوازندگی)، استاد بابایان(نوازنده ماهر  پیانو)، استاد زاون (نوازنده مشهور ویولون) و استاد فرنام (پدر دایره نوازی ایران) که هر کدام از مفاخر موسیقی ایران هستند.
خانه تاریخی امیر پرویز که مانند بسیاری از خانه‌های تاریخی تبریز همچون خانه نیکدل، خانه مشروطه و موزه سفال معماری قاجاری دارد در سال ۱۳۸۴ ثبت ملی شد و در سال ۱۳۹۷ کاربری موزه پیدا کرد.
آدرس موزه موسیقی و صدای تبریز: آذربایجان شرقی، تبریز، خیابان تربیت، موزه صدا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید