قهوه یزدی

از دیرباز قهوه به عنوان یکی از نوشیدنی های مشهور و دوستداشتنی دنیا شناخته می شد و در کشور های مختلف روند آماده سازی متفاوتی داشته است.
در ایران نیز قهوه به روش های گوناگون آماده می شود همچون قهوه عربی و یزدی
قهوه یزدی: این قهوه که قدمت آن به عصر قاجار برمی گردد، به تازگی در فهرست آثار ناملموس ایران به ثبت رسیده است. با وجود شباهت این قهوه به نوع عربی و ترک، در روش تهیه کردن و چاشنی جات آن تفاوت هایی وجود دارد.
هنگامی که قهوه ی عربی به کشور و در یزد به واسطه مهاجرت بحرینی ها وارد شد، یزدی ها با توجه به سلیقه و مذاق شیرینی که داشتند، آن را با شکر و قند تهیه و دم آوری کردند و پس از تغییرات حاصل شده، نوع جدیدی از قهوه را برای خود خلق کردند که در فرهنگ و اداب و رسوم آن ها جایگاه به خصوصی پیدا کرد.
آن ها قهوه را در ظروف مسی ماهی تابه شکل بو می دادند و چون قهوه مغز پخت نمی شد و از نظر آن ها طبعش سرد بود، پس از بو دادن، آن را در مدتی طولانی حدود 3 تا 5 ساعت با ادویه می جوشاندند و پس از پخت از صافی عبور داده و دم می کردند.
مردم محلی یزد معمولا از این قهوه برا مراسمات ختم، مذهبی، عزاداری استفاده و آن را با کیک یزدی سرو می کنند. در ایران همواره عامه مردم از این قهوه مشهور به عنوان قهوه عزاداری یاد می کنند.
همانطور که گفته شد، این قهوه سابقه ای دیرین دارد و از قدیمی ترین مدرک شیوه پخت آن در یزد میتوان به خانه امام حسینی یزد درحدود 187 سال پیش اشاره کرد.
امروزه برای اماده سازی این قهوه محبوب از چاشنی هایی مانند گلاب، هل و نبات استفاده می شود ولی دم آوری این قهوه لذیذ حدود 6 ساعت زمان می برد و برای مصرف آن باید شکیبا بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید