آش در ایران پیشینه ای دیرینه داشته و در میان ایرانیان جایگاه ویژه ای دارد. در خطه شمال غرب و آذربایجان ایران انواع مختلفی از آش پخت می شود در واقع مردم محلی این خطه تبحر خاصی در آماده کردن آش های گوناگون لذیذ دارند.
یکی از این نوع آش پخت می شود در واقع مردم محلی این خطه تبحر خاصی در آماده کردن آش های گوناگون لذیذ دارند.
یکی از این نوع آش ها که در استان آذربایجان غربی به وفور پخت می شود آش کلم است. این آش با نام هایی همچون تورشولی (آش ترش) و یرتخلی نیز معروف است. در زبان ترکی یرتخلی معنای پاره پاره می دهد.
از مواد تشکیل دهنده این آش محلی خوشمزه می توان به به کلم برگ سفید، نخود، لوبیا، بلغور گندم، برنج، پیاز، رب گوجه فرنگی، نعنا خشک ادویه جات اشاره کرد.
مردم محلی در هنگام سرو آش کلم، آن را با آبغوره یا سماق مزه دار می کنند که باعث خوشمزگی دوچندانش می شود.
اگر گذرتان به استان آذربایجان غربی افتاد با امتحان کردن این غذای اصیل و دوستداشتنی، یاد و خاطره سفر را همیشه در ذهنتان نگه دارید.