کلوچه بیرجندی یکی از کلوچه های محلی محبوب در ایران به حساب می آید که بیشتر در استان خراسان جنوبی و شهر بیرجند پخت میشود.
از معروف ترین نوع کلوچه های این شهر میتوان به کلوچه زنجبیلی اشاره کرد که مسافران از آن به عنوان سوغات بیرجند نیز یاد می کنند.
کلوچه زنجبیلی بیرجند معمولا به صورت سنتی، صنعتی و حتی خانگی تهیه میشود و مردم محلی شهر از آن به عنوان میان وعده، صبحانه،عصرانه و شیرینی اعیاد همراه با نوشیدنی چایی یا آبمیوه استفاده می کنند.
نکته قابل توجه این که طعم تند و شیرینی خاص زنجبیل در این کلوچه، باعث تفاوت در طعم آن با دیگر کلوچه های سنتی شده است.
به دلیل طبع گرم زنجبیل، مصرف آن در فصول سرد سال توصیه فراوان می شود افزون بر این در زنجبیل خواص دارویی زیادی وجود دارد که باعث دو چندان شدن ارزش این کلوچه لذیذ شده است.