نان کلانه

آیا می دانستید که نان کلانه کردستانی به عنوان یکی از قدیمی ترین فست فودی های دنیا شناخته می شود؟

این نان خوشمزه در شهرهای کردستان، سنندج و برخی شهرهای کرمانشاه پخت می شود. ولی یکی از اصلی ترین غذاهای سنتی و سوغات شهرستان مریوان به حساب می آید.

مردم محلی کردستان این نان لذیذ را با نام پیتزای کردی نیز می شناسند.این نان خوشمزه در اورامانات با اسم نان کلانه و در آذرباییجان غربی با نام پیچکینه یاد می شود.

نان کلانه در دیگر کشورها هم طرفداران زیادی دارد مثلا در افغانستان به نام بولانی، ترکیه به اسم گزلمه و در آذرباییجان به اسم سبزله گوتاب معروف است.

از مواد تشکیل دهنده این نان خوشمزه می توان به آرد، آب یا شیر، کره محلی، نمک، زعفران، تره کوهی یا کنیوال، تره و پیازچه اشاره کرد.

مردم محلی این نان را در مراسمات سنتی، ضیافت ها، میان وعده ها، عصرانه ها یا پیش غذا همراه با دوغ یا ماست سرو می کنند. در اکثر جشنواره های محلی و استانی این نان سنتی توسط کدبانوان محلی تهیه می شود.

به یاد داشت باشید نان کلانه یکی از جاذبه های گردشگری خوراک این استان است و ارزش حداقل یک بار امتحان کردن را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید