همیشه وقتی اسم شهر های شمالی میاید، علاوه بر ساحل آبی و جنگل های سرسبز، غذاهای خوشمزه شمالی هم تداعی می شود.
بدون شک باقلاقاتق یا باقلاقاتوق یکی از غذاهای اصیل گیلکی است.
باقلاقاتق یک خورشت پر طرفدار گیلانی به حساب میاید. این خورشت با یک نوع باقلا که به زبانی محلی به آن پاچ باقلا میگویند، تهیه میشود.
پاچ باقلا از دیرباز در این خطه به وفور کشت میشده و مردم محلی در صورت در اختیار نداشتن این نوع باقلا، از باقلی کشاورزی نیز استفاده میکنند.
باقلاقاتق با مواد ساده و مقوی همچون پاچ باقلا، سیر خرد شده، شوید خشک، تخم مرغ طبخ داده میشود.
این غذا حاوی فیبر و پروتئین فراوان بوده است به همین جهت یکی از غذاهای پرطرفدار ماه رمضان به حساب میاید.