از دیرباز غذاهای محلی و سنتی با عطر و طعم مختلفی در این استان پخته می شد.
یکی از این نوع غذاها که شهرت خاصی دراستان ایلام دارد و به ثبت ملی نیز رسیده، آش ترخینه است.
آش ترخینه لذیذ بیشتر در زمستان ها برای شیوع سرماخوردگی پخت می شود و دوستداران زیادی دارد.
این آش از ترخینه جامد درست می شود و مواد اصلی تشکیل دهنده آن شلم، حبوبات، گوجه فرنگی،آب انار، سبزیجات معطر، پیاز و ادویه جات است و به انواع مختلفی تهیه می شود.
لازم به ذکر است با توجه به محبوبیت آش ترخینه در این استان، به یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری خوراک ایلام نیز تبدیل شده و امتحان کردن آن خالی از لطف نیست.