استان کرمان با وسعت تقریبی 183285 کیلومتر مربع، با عنوان پهناورترین استان ایران شناخته میشود. همسایگان آن عبارتند از: از سمت شمال استان یزد، از سمت غرب استان فارس، از سمت جنوب استان هرمزگان، از سمت شرق استان سستان و بلوچستان و از سمت شمال شرق استان خراسان جنوبی.
براساس آخرین سرشماری کشور در سال 1395، جمعیت استان کرمان 3164718 نفر برآورد شده است که براین مبنا، نهمین استان پرجمعیت کشور محسوب میشود.
استان کرمان با بهرهمندی از 7 اثر ثبت شده در میراث جهانی یونسکو، رتبه نخست را در ایران دارا است.
نام کرمان را از نام یکی از ده شاخه اصلی پارسیان که به جنوب ایران مهاجرت کردند، اقتباس کردهاند. در زمان هخامنشیان، کرمان بخش بزرگی از ایالت فارس محسوب میشد. در این دوره کرمان، از سمت شرق به بلوچستان، از شمال به خراسان، از سمت غرب به فارس و از سمت جنوب به خلیج فارس منتهی میشده است.
کرمان در دوران سلجوقیان از شهرهای مهم و آباد به شمار میرفته است.
استان کرمان از تنوع آب و هوایی قابل توجهی برخوردار است. در نواحی شمالی و شمال غربی، آب و هوای خشک، در جنوب و جنوب شرقی آب و هوای گرم و مرطوب و در جنوب غربی و مرکز سرد و کوهستانی است. استان کرمان را میتوان مهمترین استان کشور در زمینه دارابودن مناطق حفاظت شده و گونههای کمیاب نامید. در حال حاضر، این منطقه، زیستگاه 19درصد از پرندگان و 46درصد از پستانداران مورد حمایت کشور است.
در صد سال گذشته، قالی بافی، به عنوان صنعت اصلی استان کرمان شناخته میشد. اما اکنون به علت توسعه کشاورزی در این منطقه، به عنوان مهمترین تولید کننده آناناس و مرکبات و توتفرنگی و…. محسوب میشود. ناگفته نماند که بخش اعظم پسته صادراتی کشور نیز در این منطقه زرخیز به بار مینشیند.
انواع گردشگری استان کرمان
انواع گردشگری استان کرمان عبارتند از: