استان لرستان

 

لرستان با مساحتی بالغ بر 29308 کیلومتر مربع از استان‌های غربی کشور به مرکزیت خرم آباد است. همسایگان آن عبارتند از: از شمال استان‌های همدان و مرکزی، از شرق استان اصفهان، از جنوب استان خوزستان و از غرب استان‌های کرمانشاه و ایلام.

براساس سرشماری سال 1395، جمعیت این استان لرنشین، 1760649 تن تخمین زده شده است که در رتبه سیزدهم استان‌های کشور از نظر جمعیت قراربگیرد.

استان لرستان، یکی از مناطق کوهستانی واقع در غرب ایران است. آب و هوا واقلیم در لرستان از تنوع چشم‌گیری برخوردار است. این تنوع از شمال به جنوب و از شرق به غرب به چشم می‌خورد تاجایی که می‌توان لرستان را استانی چهارفصل نامید. مناطق آب و هوایی استان لرستان را می توان به سه دسته تقسیم کرد: سردکوهستانی، معتدل مرکزی و گرم جنوبی.

لرستان رتبه سوم بارندگی را پس از استان‌های گیلان و مازندران، در کشور دارد. این استان، با دارا بودن 12درصد منابع آبی، سومین منطقه پرآب کشور محسوب می‌شود.

لرها از اقوام ایرانی چادرنشین هستند که در منطقه کوه‌های میان اصفهان و خوزستان و اطراف آن سکنا گزیده اند، از این رو این منطقه را لرستان نامیده اند.

مردم منطقه به گویش‌های لری خرم آبادی، لری بختیاری، لری ثلاثی، لری بالاگریوه‌ای، زبان لکی و فارسی صحبت می‌نمایند. گفتنی است گویش‌های لری نزدیک‌ترین گویش‌های ایرانی به زبان فارسی هستند.

این سرزمین از سکونتگاه‌های اولیه بشر است که به دلیل اهمیت و ارزش بالای تاریخی، به عنوان تنها استان کشور، یکی از بخش‌های چهارگانه موزه ملی ایران را به خود اختصاص داده است. از نظر تاریخی می‌توان لرستان را به سه دوره پیش از تاریخ، دوره ایران باستان و دوره اسلامی تقسیم بندی کرد.

منطقه لرستان پیش از زمان صفویه، شامل سکونتگاه های لرهای بختیاری، لرهای کهگیلویه و لرهای بویراحمدی بوده است؛ اما پس از آن محدوده زندگی لرهای بختیاری را منطقه بختیاری نام نهادند؛ همچنین مرزهای لرستان استان لرستان و ایلام کنونی را دربرمی‌گرفت. در زمان قاجار لرستان به دو خطه پشتکوه و پیشکوه تقسیم شد.

انواع گردشگری استان لرستان

انواع گردشگری استان لرستان عبارتند از:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید